Lokalne zanimivosti

Znamenitosti v Moravskih Toplicah in okolici Kulinarični izleti po Prekmurju
Gostje se lahko udeležijo kulinarično obarvanih izletov, kjer spoznajo tipično prekmursko kulinariko. Izlet vključuje tudi ogled cerkve v Bogojini, lončar pa bo obiskovalcem razkril skrivnosti te stare obrti.

Kultura in zgodovina
V okolici Term 3000 so predvsem zanimivi: Plečnikova cerkev v Bogojini, rotunde iz 13. stoletja v Selu, Aquila freske v Martjancih in Turnišču ter izlet na največji slovenski grad v Gradu.

Vinska cesta Jeruzalem
Na izletu se ogleda pridelavo visoko kvalitetnega bučnega olja, občuduje vinsko cesto Jeruzalem, nato pa se gostje pogostijo z lokalnimi specialitetami in si ogledajo salezijanski samostan.

Otok ljubezni in mlin na Muri
Na izletu z brodom na Otok ljubezni v Ižakovcih se gostje okrepčajo z büjraško malico in ljubezenskim napojem. Ogledajo si tudi delo büjrašev, ki so v preteklosti utrjevali bregove reke Mure.

Ogled lončarske obrti
Ogled vključuje ogled lončarske delavnice, panonske vasi z ogledom rekonstruiranih panonskih hiš ter ogled stalne razstave filovskih lončarskih mojstrov iz 20. stoletja ter razstavo društva keramikov in lončarjev Slovenije.

Bukovniško jezero z bioenergijo
Bukovniško jezero je prava zakladnica čudežne moči narave – energije, ki sprošča, pomirja in revitalizira. V bližini jezera je kapela Sv. Vida, ob kateri je izvir Vidov izvir z zdravilno vodo.

Krajinski park Goričko
Obiskovalce pričakujejo stari mlini, starodavne, s slamo krite domačije, številne evangeličanske in katoliške cerkve, pa tudi največji grad na Slovenskem, ki ima toliko sob, kot je dni v letu.

Ogled nasada orhidej Ocean Orchids
V nasadu si je mogoče ogledati več kot 900 eksotičnih primerkov približno stotih rastlinskih vrst. Obsežna zbirka flamingovcev in pestra izbira vzpenjalk bo očarala vsakega ljubitelja bujne tropske narave.

Kontakt

Majda Škorjanec - SOBODAJALKA
Šared 31i
6310 Izola

  info@apartma-moravci.com
  041 256 304

E - novice in obvestila

Če želite prejemati obvestila o ponudbi in akcijah se prijavite na e-novice.